Άκρα (δεξιά και αριστερά)-(του τάφου σιωπή)-(κλπ, κλπ)…

To γεγονός:

Απ’ την πλευρά του, ο Κώστας Σκανδαλίδης, συνεχάρη τον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, η συμμετοχή υπολογίζεται ότι έφτασε τις 900.000.

Oι μεν:

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε ο Τηλέμαχος Χυτήρης τη συμμετοχή των φίλων του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία για την εκλογή του πρόεδρου του Κινήματος.

Όπως είπε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή του κόσμου εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη και αυτό -τόνισε- αποτελεί ισχυρή απάντηση σε όσους μιλούσαν για απαξίωση της πολιτικής στην Ελλάδα.

Και οι…δεν:

Για το ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «το κόμμα έχει τελειώσει». Είπε ότι ο κόσμος που πήγε να ψηφίσει «έκανε μια τρύπα στο νερό».

Και λέω εγώ…με το φτωχό μου το μυαλό:
1) Έστω ότι ψήφισαν 900.000 κόσμος για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Σχεδόν το 1/11 του πληθυσμού. Και ας δεχτώ ότι είναι λογικό να μην ψηφίζουν και τα και τα 11/11, λόγω ηλικίας, ανημπορίας, κλπ. Να συμφωνήσουμε στα 8 εκατομύρια; Ωραία, από 8 εκατομύρια που μπορούν να ψηφίσουν σ’αυτή τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ προσέλκυσε για τις αρχηγικές εκλογές του κάτι λιγότερο από το ένα όγδωο. Κι άντε πάλι ότι λογικό είναι να μην ψηφίζουν και τα 8/8 ΠΑΣΟΚ. Να πούμε ότι ψηφίζουν τα 3/8; Να το πούμε. 900.000 /3.000.000=0,3 που σημαίνει ότι ψήφισαν τα 3/10. Σχεδόν οι μισοί των μισών. Αν αυτό λέγεται «αξίωση της πολιτικής στην Ελλάδα», τότε ΟΛΑ είναι εξαιρετικά σ’αυτή τη χώρα.

2) Μια τρύπα στο νερό λέει η άλλη έκανε ο κόσμος που πήγε να ψηφίσει, το κόμμα είναι τελειωμένο. Επειδή τελειωμένο βρίσκω και το ΚΚΕ εγώ, όπως και σχεδόν όλα τα «μικρά» κόμματα, να μην πάω να ψηφίσω ένα από αυτά γιατί δε θα βγουν άρα θα έχω κάνει κι εγώ μια τρύπα στο νερό, σωστά;

Κάποιος να μάθει στον πρώτο μαθηματικά. Και να πει στη δεύτερη ότι χωρίς τις…τρύπες στο νερό τώρα μάλλον θα σκεφτόταν αν έκανε καλά που στήριξε έναν από τους δύο βασικούς υποψηφίους για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ. Και ο νοών…νοείτω!

Advertisements  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: